Spokojenost pacientů:
Jak probíhá léčba Kolik mě léčba bude stát? Objednat na konzultaci Pro naše děti

DEN MRKVE 4.4.2016
04.04.2016

DEN MRKVE 4.4.2016

Oslavte s námi DEN MRKVE! 

 

Tento mezinárodní den mrkve vznikl v roce 2012 a společně s Českou republikou jej uznávají také ve Francii, Itálii, Švédsku, Rusku, Austrálii, Velké Británii a Japonsku. V podstatě po celém světě se tak na začátku dubna konají do oranžova zbarvené party, happeningy a mejdany na oslavu této oblíbené kořenové zeleniny. 

 

Kukátko se k oslavám DNE MRKVE připojuje!

Přinášíme vám tipy, jak DEN MRKVE oslavit a zároveň připomínáme, abyste nezapomněli objednat své dítě na preventivní vyšetření zraku! 

 

Mrkev pro zdravé oči? Ale kdepak… to je jen mýtus!

 

Staré dobré „papej mrkvičku, ať máš zdravé oči a dobře vidíš“ je bohužel jen mýtus. Mrkev je sice významným zdrojem provitamínu A (podobně ale jako i mléko, sýr nebo vajíčka), který zlepšuje stav pleti a vyživuje sítnici, ale určitě nevyřeší žádné oční problémy. Hodně lidí se mylně domnívá, že když bude jíst hodně mrkve, brýle nebude potřebovat. S dioptrickými vadami oka však konzumace mrkve vůbec nesouvisí.

 

Proto Kukátko při této příležitosti znovu upozorňuje na důležitost preventivních vyšetření dětského zraku a včasné podchycení případných očních vad u dětí. Pozdní odhalení dětské oční vady či její zanedbání totiž může dítěti způsobit i celoživotní hendikep.

 

Objednejte tedy ještě dnes své dítě na preventivní vyšetření k nám do Kukátka!

 

Oslavujte a upečte si mrkvové muffiny!

Upečte si dnes třeba výborné mrkvové muffiny jako naše malé pacientky :-)

Zde pro vás máme recept:

 

300g mrkve

250g datlí bez pecek

375g hladké mouky

3 lžičky prášku do pečiva

110g cukru krupice

2 lžičky perníkového koření

2 vejce

2 lžičky vanilkového extraktu

125ml mléka

125ml rostlinného oleje

na náplň:

250g Lučiny

Mouku smícháme s cukrem, kořením a přáškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promícháme. Plníme formičky na muffiny vždy do půlky těstem, přidáme lžičku Lučiny a doplníme druhou půlku těstem. Pečeme na 180° cca 20-25 minut.

 

www.denmkrve.cz

 

fotofotofotofotofoto
Odebírat novinky
Najdete nás na: Facebook Google Twetter
Pomozte nám zlepšovat naši péči. Pošlete své podněty přímo ředitelce na eMail: reditel(zavináč)detskeoci.cz.

Ušetřete čas i peníze! Potřebujete se zeptat, objednat nebo se poradit? Zanechte nám svůj kontakt a my vám zavoláme zpět.

english version